ΜΟΝΩΣΕΙΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ

 

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η Πολυουρεθάνη είναι το τελευταίο επίτευγμα στον τομέα των θερμικών μονώσεων λόγω του κατά πολύ μικρότερου συντελεστή θερμοαγωγιμότητας από άλλα μονωτικά υλικά, της εφαρμογής με ψεκασμό και της αποφυγής αρμών, δίνει αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη θερμομόνωση ενώ συγχρόνως εξασφαλίζει αποτελεσματική στεγανοποίηση. Ο χαμηλός συντελεστής θερμοαγωγιμότητας της Πολυουρεθάνης όπως και οι άλλες εξαιρετικές ιδιότητες του υλικού εξαρτώνται από την σωστή επιλογή συστήματος πολυουρεθάνης και από τον ορθρό τρόπο εφαρμογής του. Ο μονωτικός αφρός πολυουρεθάνης πρέπει να είναι ορισμένης πυκνότητας κατά περίπτωση, να αποτελείται κατά 97% από κλειστές κυψελίδες εγκλωβισμένου ακίνητου αέρα. Οι νεότερη τεχνική των θερμικών μονώσεων απαιτεί υλικά μονώσεως υψηλής ποιότητας, όπως η πολυουρεθάνη, τα οποία με το μικρότερο πάχος προσφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση στην μετάδοσης της θερμότητας.

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η μηχανή ψεκασμού τοποθετείται σε ένα ειδικά διασκευασμένο φορτηγό, από την οποία τα δυο στοιχεία της πολυουρεθάνης προωθούνται στο πιστόλι ψεκασμού μέσω των θερμαινόμενων σωληνώσεων. Οι αναλογίες ελέγχονται με ακρίβεια κατά την διάρκεια του ψεκασμού, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το μίγμα διογκώνεται χωρίς να ρέει και πολυμερίζεται δημιουργώντας μία σταθερή χωρίς αρμούς θερμομονωτική στρώση.

Στην επιφάνεια που πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή και απαλαγμένη από ξένα σώματα ο ψεκασμός της πολυουρεθάνης γίνεται σε πολλές στρώσεις αναλόγως του επιθυμητού πάχους μονώσεως. Η εξαιρετική πρόσφυση μεταξύ των διαφόρων στρώσεων, μας εξασφαλίζει την επικάλυψη της επιφανείας χωρίς αρμούς και σπασίματα.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ

Εκτός του υψηλού συντελεστή θερμομόνωσης (DIN 5612: λ=0,020 W/mK) το υλικό προσφέρει την δυνατότητα ταυτόχρονης στεγανοποίησης. Η συνεχής στρώση που δημιουργείται με τον ψεκασμό είναι στεγανή χωρίς να εμποδίζει την περατότητα στους υδρατμούς.

Το υλικό μπορεί πολύ εύκολα να ψεκαστεί σε κάθε στερεά και στεγνή επιφάνεια, όπως π.χ. επί μπετόν, σοβά, αμιαντοτσιμέντου, ξύλου, μοριοσανίδων, λαμαρίνας, ασφάλτου και ασφαλτοπάνων κ.α.

Ενώ σε συνηθισμένες στεγανοποιήσεις στις επικαλύψεις του υλικού παρατηρείται το φαινόμενη της εισροής νερού, στον σύστημα της στεγανοποίησης με ψεκασμό δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα γιατί η μόνωση γίνεται ενιαία χωρίς ενώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα τελειώματα της μόνωσης που δημιουργούνται ταυτόχρονα με την εφαρμογή της πολυουρεθάνης. Έτσι σε σημεία που υπάρχουν καμινάδες, σωληνώσεις, φωταγωγοί κτλ, δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω φροντίδα. Λόγω του ελάχιστου βάρους (ειδικό βάρος 60+10 kg/m3) δεν δημιουργεί πρόβλημα σε στατική μελέτη.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Η εφαρμογή της πολυουρεθάνης ψεκασμού λόγω του χαμηλού της κόστους, μπορεί να γίνει σε όλες τις ταράτσες κατοικιών ή βιομηχανικών χώρων, επίπεδες ή κεκλιμένες, για κατασκευή κήπων οροφής, για ταράτσες σε πάρκινγκ κτλ. Η αναπαλαίωση κτιρίων είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τομέας για την χρησιμοποίηση πολυουρεθάνης ψεκασμού γιατί μπορεί να ψεκαστεί χωρίς να αφαιρεθούν από την σκεπή οι παλαιές στρώσεις μονωτικών και στεγανοποιητικών υλικών.

 

 

 


 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Επιτρέπεται η χρήση για κάθε οικοδομική κατασκευή σύμφωνα με την απόφαση του ινστιτούτου για οικοδομικά υλικά του Βερολίνου αρ. Αδείας Ζ 23.3-211

Κατασκευή & Συντήρηση Ιστοσελίδων

Copyright © 2011