Οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED παρέχουν άριστη ποιότητα φωτισμού συνδυάζοντας μοναδική ενεργειακή απόδοση, υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED παρέχουν εξαιρετική ποιότητα φωτισμού συνδυάζοντας υψηλή ενεργειακή απόδοση, που μεταφράζεται σε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας (σε ορισμένες περιπτώσεις μεγαλύτερη και από 80%), μεγάλη διάρκεια ζωής (έως και 25 φορές μεγαλύτερη από τους αντίστοιχους λαμπτήρες πυρακτώσεως) χωρίς να περιέχουν τοξικά μέταλλα (υδράργυρο και μόλυβδο) και χωρίς να εκπέμπουν επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

Επίσης, παράγουν ελάχιστη θερμότητα (μειωμένο ψυκτικό φορτίο χώρου) και ανάβουν αμέσως με το πάτημα του διακόπτη, χωρίς να τρεμοπαίζουν. Όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα πολύ φιλικότερο προς το περιβάλλον προϊόν σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου και φθορισμού.
Τι θα πρέπει όμως να προσέξετε κατά την αγορά ενός λαμπτήρα led
Κάθε λαμπτήρας LED διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία προσδιορίζουν την ποιότητα και την απόδοσή του. Τα πιο βασικά είναι τα παρακάτω:

  • Εγγύηση. Επιλέξτε λαμπτήρες που διαθέτουν εγγύηση καλής λειτουργίας για τουλάχιστον 2 -5 έτη και είναι προϊόντα επώνυμων & ευρωπαϊκών εταιρειών (LEDISON, PHAROX, LEDON).
  • Δείκτης χρωματικής απόδοσης (CRI). Είναι η ικανότητα μιας πηγής φωτός να αποδίδει τα χρώματα του ορατού φάσματος, χωρίς να επιφέρει διαφοροποιήσεις στις αποχρώσεις τους. Αποτελεί μέτρηση της αντιστοιχίας του χρώματος που εκπέμπει ένα αντικείμενο και της εμφάνισής του κάτω από μία πηγή τεχνητού φωτός. Η τιμή 100 αντιστοιχεί σε λευκό φως ιδίων χαρακτηριστικών με το φως ημέρας. Δείκτης μεγαλύτερος του 80 θεωρείται πολύ καλός.
  • Διάρκεια ζωής. Είναι η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα σε ώρες. Ένας καλός λαμπτήρας θα πρέπει να έχει διάρκεια ζωής πάνω από 25.000 ώρες.
  • Φωτεινή ροή (Lummen). Είναι η στοιχειώδη φωτεινή ενέργεια dQ που εκπέμπει μία σημειακή φωτεινή πηγή τοποθετημένη στην κορυφή ενός κώνου σε χρόνο dt προς το χρόνο αυτό ή διαφορετικά η φωτεινή ενέργεια που εκπέμπεται από ισότροπη πηγή φωτοβολίας 1 Cd, μέσα σε στερεά γωνία 1 Sterad (Lumen = 1 Cd x 1 Sterad). Η τιμή της φωτεινής ροής συγκρινόμενη με τα watt που καταναλώνει ένας λαμπτήρας μπορεί να σας δείξει πόσο αποδίδει σε σχέση με κάποιον άλλο.
  • Ονομαστική Ισχύς (Watt). Είναι η ισχύς, σε Watt, η οποία καταναλώνεται από το λαμπτήρα κατά τη λειτουργία του. Με βάση το μέγεθος αυτό και σε συνάρτηση με το βαθμό απόδοσης του λαμπτήρα, υπολογίζεται το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει.
  • πηγη : http://www.4green.gr/data/fotovoltaika/news/preview_news/100505.as

Κατασκευή & Συντήρηση Ιστοσελίδων

Copyright © 2011