http://quickneasy.gr/shop/wp-content/uploads/2011/01/made-in-swiss.jpgΤι είναι οι υπέρυθρες ακτίνες; Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός, τα οποία φροντίζουν για την υγειά και την ευεξία μας, σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος. Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρο τους. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλής. Στην καθημερινότητα ο ήλιος είναι αυτός που αποτελεί την πηγή ακτινοβολούμενης ενέργειας. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ήλιος κρυφτεί πίσω από ένα σύννεφο; Παρόλο που η θερμοκρασία του αέρα δεν πέφτει, αισθανόμαστε τον καιρό να κρυώνει. Τα σύννεφα μπλοκάρουν την υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου και εκείνη την στιγμή μας γίνεται αισθητή η έλλειψη της θερμικής ακτινοβολίας.

 

 

Ασφάλεια : Η θερμική υπέρυθρη ακτινοβολία εκπέμπεται κι από τον ήλιο αλλά κι από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η ενέργεια της υπέρυθρης ακτινοβολίας παράγεται από καθαρά οικολογικά προϊόντα και είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία θερμαίνει απευθείας τα αντικείμενα χωρίς να θερμαίνει τον περιβάλλοντα αέρα. Επίδραση Ένα μεγάλο μέρος της ηλιακής ενέργεια αποτελείται από υπέρυθρη ενέργεια.

 

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της είναι :

 

 • Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης
 • Χαμηλότερο κόστος κτήσης από την συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, A/C)
 • Δεν χρειάζεται χώρος για λεβητοστάσιο και δεξαμενή πετρελαίου (οικονομία χώρου)
 • Δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης)
 • Αφήνει ελεύθερους τους τοίχους για χαμηλά έπιπλα (οικονομία χώρου)
 • Υγιεινή θέρμανση, στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους (προστατεύει το κτίριο από την διάβρωση και είναι ευεργετικό για την υγεία των ανθρώπων, καρδιακά, αρθρίτιδες κλπ.) (υγεία-οικονομία)
 • Χαμηλότερη κατανάλωση από τον συμβατικό τρόπο θέρμανσης το λιγότερο κατά 50% και από το Α/C  80%(οικονομία)
 • Δεν δημιουργεί ρεύματα αέρα μέσα στο σπίτι ( που δημιουργεί αίσθηση κρύου, σκόνη και κυκλοφορία βακτηριδίων, ιών κλπ με τον αέρα, ιδιαίτερα σημαντικό για ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, παιδιά, φιλάσθενα άτομα κλπ.) (υγεία)
 • Μηδενικό κόστος ετήσιας συντήρησης (οικονομία)
 • Αν χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θέρμανση επιτυγχάνεται μεγάλη οικονομία στην συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο ή φυσικό αέριο)
 • Με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων καλύπτεται το 100% του κόστους θέρμανσης (επένδυση-έσοδο)
 • Τριετής εγγύηση-απεριόριστη διάρκεια ζωής

 

Σας γνωρίζουμε ότι η υπέρυθρη θέρμανση χρησιμοποιείτε ήδη εδώ και μια δεκαετία σε χώρες με πολύ κρύο και υγρασία όπως Γερμανία, Αυστρία, Καναδά κλπ. ως κύρια θέρμανση και διαθέτει περίπου 1.500.000 θερμαντικά σώματα κάθε χρόνο στην παγκόσμια αγορά. Η αναγνώριση και ανάπτυξη της ακτινοβολούμενης θερμότητας στον τομέα της υγείας Ο πρώτος, που κατασκεύασε την καμπίνα υπέρυθρης θέρμανσης, ήταν ο Δρ. Tadishi Ishikawa το 1967 στην Ιαπωνία. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε καταρχήν από τους γιατρούς και δόθηκε στο κοινό το 1981 . Από τότε χρησιμοποιείται επιτυχώς στον ιδιωτικό τομέα καθώς και από γιατρούς, θεραπευτές, κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης και κλινικές. Η υπέρυθρη θερμότητα αποτελεί βασικό υποστηρικτικό μέσο για τις μεθόδους θεραπείας. Ακόμα και στις θερμοκοιτίδες, για να ζεσταίνουν τα vεογέννητα, χρησιμοποιούν συστήματα υπέρυθρης θερμότητας .

 

 Ποιο είναι το πλεονέκτημα της θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία; Στη ιατρική είναι ήδη γνωστό πως επιλεκτικά κάποιοι ιστοί και όργανα απορροφούν αυτήν την ενέργεια. Η υπέρυθρη ενέργεια επιδρά θετικά σε ένα μεγάλο μέρος της αναρρωτικής διαδικασίας. Και άλλες ευεργετικές επιδράσεις Η υπέρυθρη θερμότητα, που εισχωρεί σε βάθος, έχει διάφορα πεδία χρήσης και επιδρά θετικά σε κάποιες ασθένειες, όπως: Υψηλή και χαμηλή πίεση, διαταραχές στο κυκλοφοριακό, νεφροπάθειες, αποτοξίνωση, στρες, παθήσεις του ρινικού, λαρυγγικού και ακουστικού συστήματος, ρευματισμοί, αρθρίτιδα, μόλυνση των κλειδώσεων, δερματοπάθειες, τράβηγμα μυών, βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολογήματα, πόνοι περιόδου, λουμπάγκο, πόνοι στην μέση και την λεκάνη, ισχιαλγία, αϋπνία, έγκαυμα από τον ήλιο, προβλήματα πέψης, κόπωση, πνευμονία, πόνοι στην κοιλιακή χώρα, ακινησία ακρών κλπ. Κράμπες μυών/ πόνοι Οι μύες θα χαλαρώσουν με την χρήσης υπέρυθρης ακτινοβολίας και θα επανέλθουν. Έτσι θα ελαττωθεί η ένταση και οι πόνοι θα απαλυνθούν.

 

Σπορ: Η υπέρυθρη σάουνα συμβάλει στο να διατηρηθούν σε φόρμα οι μύες, ακόμα κι αν χρειάζεται να γίνει μια παύση άθλησης λόγω τραυματισμού. Προτείνεται, να προθερμαίνονται οι μύες στην καμπίνα της υπέρυθρης σάουνας πριν την άθληση. Στην καμπίνα αυτή μπορεί κανείς να μπει με τα ρούχα, εξαιτίας της βαθιάς εισχώρησης των κυμάτων της θερμικής πηγής. Παθητική άσκηση των καρδιακών αγγείων. Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης δίνουν την δυνατότητα σε άτομα ανάπηρα και με ειδικές ανάγκες, τα οποία αδυνατούν να επιβαρυνθούν με προγράμματα ασκήσεων και φυσικής κατάστασης, να ασκήσουν το κυκλοφοριακό τους σύστημα και τα αγγεία της καρδιάς τους. Η υπέρυθρη θερμότητα συμβάλει στην ενίσχυση της ελαστικότητας των ιστών Αυτό είναι σημαντικό για τους τραυματισμένους συνδέσμους, τένοντες και μύες. Επίσης, συντελεί και στην ελαχιστοποιήση κίνδυνου τραυματισμών των αθλητών. Τέλος, βοηθάει κατά της ακινησίας των ακρών. Ιδρώτας Ο βαθύς καθαρισμός του σώματος επιτυγχάνεται από μέσα προς τα έξω με φυσικό και υγιή ιδρώτα . Ο ιδρώτας των ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν ένα σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης, συγκρίθηκε με τον ιδρώτα ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν σάουνα ζεστού αέρα. Στην σάουνα με υπέρυθρη θερμότητα χάνει το ανθρώπινο σώμα 80% νερό και 20% άλλες ουσίες, όπως λίπος, χοληστερίνη, λιποδιαλυτές τοξίνες, βαριά μέταλλα και οξέα. Σε μια συνήθη σάουνα ο οργανισμός χάνει περίπου 97% νερό και 3% άλλες ουσίες. Εκτός αυτού, ο άνθρωπος ιδρώνει δυο φορές περισσότερο σε μια σάουνα με υπέρυθρη θερμότητα από ό,τι σε μια σάουνα με ζεστό αέρα. Γενικά με την χρήση μιας σάουνας υπέρυθρης θερμότητας αντί για μια κοινή σάουνα, επιτυγχάνεται: 2 με 3 φορές περισσότερη ποσότητα ιδρώτα 3 με 7 φορές περισσότερη ποσότητα μη υδάτινων ουσιών στον ιδρώτα 6 με 20 φορές μεγαλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού

 

Αδυνάτισμα: Η υπέρυθρη θερμότητα προκαλεί την απομάκρυνση τοξικών ουσιών από το σώμα και την καύση λίπους, γεγονός, που υποστηρίζει θετικά μια κούρα αδυνατίσματος.

 

Κυτταρίτιδα : Η κυτταρίτιδα είναι ένα συστατικό σε μορφή ζελέ, το οποίο αποτελείται από νερό, λίπος και περιττά στοιχεία και αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα. Η χρήση θέρμανσης σε βαθύτερα στρώματα μπορεί να ξαναφέρει την ισορροπία στο δέρμα και να βοηθήσει το σώμα, να αποβάλλει όλες τις περιττές ουσίες με τον ιδρώτα

 

ΠΗΓΗ  : http://quickneasy.gr/shop/?p=156

 

Κατασκευή & Συντήρηση Ιστοσελίδων

Copyright © 2011